OMG Network (OMG)

...
OMG 140,245,398.2Total antal
SEK 9.87 mn24H Volym
SEK 801.91 mnMarknadsvärde

Om OMG Network (OMG)

OMG Network (först utvecklat som OmiseGO) är en icke-frihetsberövande Layer 2-skalningslösning för överföring av värde på Ethereum. Hur protokollet behandlar transaktioner är centraliserat, men dess plasmabaserade design syftar till att decentralisera nätverkssäkerhet. Det förlitar sig också på Ethereum vid sitt slutliga skiljedomslager. De flesta blockchain-ekosystem är begränsade av låg genomströmning, höga och oförutsägbara transaktionsavgifter och dålig användarupplevelse. Projektets team tror att det här är hinder som måste övervinnas innan företag och utvecklare kommer att anta blockchain för verkliga applikationer, vilket leder till att de utvecklar OMG-nätverket.

Kärnans säkerhetsförslag för Plasma kretsar kring att ärliga användare kan lämna barnkedjan (med andra ord ta ut medel till rotkedjan) när som helst. För att lämna underkedjan skickar en användare en exittransaktion - tillsammans med en exit-obligation - till root-chain. Utgången är föremål för en "utmaningsperiod", under vilken varje användare kan bevisa, om tillämpligt, att utgången är ogiltig. Om framgångsrikt visat sig vara ogiltigt behandlas inte utgången och utmanaren tilldelas utgångsobligationen. Detta utgångsspel är enbart beroende av root-chain.

Eftersom child-chain förlitar sig på att root-chain är den ultimata skiljedomaren, måste den med jämna mellanrum begå en hashversion av dess tillståndsförändringar i root-chain genom ett smart avtal. I motsats till att skicka enskilda transaktionsdata till rotkedjan, samlar child-chain transaktioner i ett Merkle-träd och skickar root-hash. Utöver dessa kärnelement finns det ingen föreskriven konfiguration för en plasmakedja. De kan ta på sig olika konsensusprotokoll, blockeringsvalideringsmekanismer eller bedrägeribevis. Designen är anpassningsbar till användningsfallet. OMG Network bygger på Plasma MoreVP-designen, en förlängning av Minimum Viable Plasma optimerad för avveckling av betalningar och värdeutbyte mellan användare och utbyten.

Det ursprungliga OMG-nätverksteamet (under OmiseGO-namnet) var författare till det ursprungliga vitboken Plasma tillsammans med Joseph Poon och var också det första projektet som utförde en airdrop, ett sätt att i större utsträckning dela ägandet av vår symbol med det befintliga Ethereum-samhället.