Matic Network (MATIC)

...
MATIC 9,996,901,792.6Total antal
SEK 406.86 mn24H Volym
SEK 69.23 mdMarknadsvärde

Om Matic Network (MATIC)

Matic Network är en Layer 2-skalningslösning som stöds av Binance och Coinbase som syftar till att tillhandahålla en generaliserad Layer 2-plattform som gör det möjligt för Ethereum-utvecklare att skala sina DApps för storskalig användning. För den inledande fasen har Matic lanserat sin hybrid PoS + Plasma-sidokedja ovanpå Ethereum. Enligt teamet är Matic en av de snabbast växande DApp-plattformarna i branschen.

Matic tror att svaret på att möjliggöra en utbredd användning av blockchain-teknik ligger i andra skiktlösningar med fokus på skalbarhet. För detta ändamål tillhandahåller Matic Network massiva skalningsfunktioner samtidigt som huvudkedjans säkerhet och decentralisering utnyttjas.

Som en allmän plattform kan Matic rymma ett obegränsat utbud av DApp-typer på sin infrastruktur. Hittills har Matic lockat mer än 50 DApps till sin PoS-säkrade Ethereum-sidokedja. DApps på Matic omfattar en mängd olika nischer, allt från spel till DeFi, med anmärkningsvärda projekt inklusive VR-metaversprojekt Decentraland, Somnium Space, The Sandbox och Whitelabel vadslagningsplattform BetProtocol.

I grunden syftar Matic till att tillhandahålla infrastrukturen för att övervinna de traditionella flaskhalsarna i blockchain-ekosystemet, så att alla typer av DApps kan hantera stora volymer användare.