Bluzelle (BLZ)

...
BLZ 500,000,000.0Total antal
SEK 17.00 mn24H Volym
SEK 283.68 mnMarknadsvärde

Om Bluzelle (BLZ)

Bluzelle är ett decentraliserat datalager för dapps för att hantera data på ett säkert, censurresistent och mycket skalbart sätt. Bluzelle drivs av Cosmos och dess BFT-teknik Tendermint, vilket gör den kompatibel med olika blockkedjor. Eftersom utvecklare fortsätter att bygga Dapps är det en central misslyckande att förlita sig på centraliserade databaser av AWS, Microsoft och andra. Sann frihet kräver att hela stacken är decentraliserad, inte bara en del. Det är där Bluzelle syftar till att tillhandahålla en kritisk del i utvecklingen Defi, försörjningskedjor, spel och andra Web 3.0-sektorer.

Från och med mars 2016 arbetade Bluzelle med blockchain-applikationer för banker som HSBC, OCBC, MUFG och försäkringsbolag som AIA och MSIG. Från dessa lärdomar insåg Bluzelle behovet av en decentraliserad databas eftersom företagets projekt lagrades på centraliserade system. Detta orsakade stora smärtor och 2017 började teamet bygga sin lösning.

Bluzelle kan tillhandahålla denna lösning genom att agera som AirBnB för databaser. Reservdatorlagring kommer från allmänheten, som i sin tur fungerar som validerare för nätverket, vilket bekräftar att uppgifterna ägs och ändras av den rättmätiga ägaren. För detta tjänar lagringsleverantören en del av intäkterna. För kunder kan Bluzelle enligt uppgift erbjuda lagring till uppskattningsvis hälften av kostnaden för de andra.

BluzelleNet driver hela ekosystemet som ett 10.000 TPS Proof-of-Stake-nätverk. Att bli validerare utformades för att vara en enkel process med minimal teknisk kunskap. Visionen är att ha ett nätverk av tiotusentals noder som arbetar tillsammans för att tillhandahålla den mest tillgängliga och säkra databasen i världen. Bluzelle vill att varje enhet ska bli en nod, från datorns hårddiskar till videospelkonsoler till mobiltelefoner. För de som inte vill bli validerare kan de delegera sina uppgifter till en annan validerare, så att alla kan vara en del av nätverket och generera avgifter.

Medlemmar i Bluzelle-teamet har arbetat för Disney, Sony, Google, Lufthansa, Electronic Arts. De är mottagare av Technology Pioneer-utmärkelsen av World Economic Forum och utnämns av Forrester som en av de bästa blockchain-leverantörerna i Asien. Teamet är baserat på två platser, Singapore och Vancouver (Kanada). Bluzelle stöds av branschfonder som NGC, Hashed, KR1 och Kenetic.