Band Protocol (BAND)

...
BAND 100,000,000.0Total antal
SEK 5.93 mn24H Volym
SEK 1.08 mdMarknadsvärde

Om Band Protocol (BAND)

Band Protocol är ett kedjedata-data-orakelnätverk som aggregerar och kopplar verklig data och API: er till smarta kontrakt. Blockchains möjliggör oföränderlig lagring och deterministiska, verifierbara beräkningar - de kan dock inte säkert komma åt data som är tillgängliga utanför blockchain-nätverk.

Band Protocol gör det möjligt att bygga smarta kontraktstillämpningar som DeFi, förutsägelsemarknader och spel i kedjan utan att förlita sig på den enda felpunkten för ett centraliserat orakel.

BandChain beskriver sig själv som en högpresterande oberoende blockchain byggd speciellt för oracle-beräkningar inklusive avveckling, datainsamling och aggregering som är säkerställd genom delegerad bevis på insats. Utvecklare kan skapa ett helt anpassningsbart oracle-skript på BandChain som specificerar datakällor och API: er att ansluta till, aggregeringsmetoder och säkerhetsparametrar. Det är inte tillåtet att skapa skript, vilket möjliggör snabba iterationer och omfattande stöd för alla typer av data. Decentraliserat oracle är en nyckelinfrastruktur som gör det möjligt för decentraliserad finansiering och andra decentraliserade applikationer att fungera på ett mest pålitligt sätt.

Med alla oracle-beräkningar avlastade till BandChain kan smarta kontrakt på valfri destination blockchain använda Band Protocol för att fråga data på begäran och få en uppdatering i realtid. Oracle-datafrågor tar mellan 4-6 sekunder genom att "gruppera" transaktioner med datainformation för att möjliggöra omedelbar avveckling och även skydda slutanvändare från att konsumera fördröjd data.

Bandprotokoll stöds av Sequoia Capital och Binance.